ANBI Stichting

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel (minimaal voor 90 procent) inzet voor het algemeen belang.

ANBI

Stichting

Joeboentoe zet zich in voor een betere wereld en wij doen dit op een manier dat de lokale bevolking maximaal profiteert. Onze bestuursleden werken vrijwillig en wij hebben geen personeel of dure kantoorpanden. De Belastingdienst heeft ons om die reden aangemerkt als ANBI en dit heeft een aantal voordelen voor de mensen die ons steunen.

De giften mag je namelijk aftrekken van de belasting! Er zijn twee manieren waarop je ons kunt steunen; eenmalig of periodiek. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar en bij eenmalige giften geldt een minimum en maximum drempel; ze zijn aftrekbaar als ze in totaal hoger zijn dan 1% van het verzamelinkomen (tot max 10% van het verzamelinkomen).

Vriend van Joeboentoe!

Periodieke Giften

Voor onze stichting zijn periodieke giften een hele fijne zekerheid en voor de gever betekent het dat de gift volledig aftrekbaar is. Dat betekent dus dat de fiscus al snel 42% of zelfs 52% procent aan je terugbetaalt!

Hoe dan?

Sinds 2014 hoeft de overeenkomst niet meer bij een notaris vastgelegd te worden en dit scheelt enorm veel kosten. De Belastingdienst heeft een simpel document opgesteld waarbij je de schenking voor vijf jaar (of langer) vastlegt.

‘Gewoon’ Doneren

Natuurlijk vinden we het fijn als je ons periodiek steunt maar als je gewoon eenmalig wil doneren.. dan zeggen we zeker geen nee! Bedankt!

Covid Update

De wereldwijde maatregelen mbt Covid-19 hebben er voor gezorgd dat wij als stichting het financieel erg moeilijk hebben gekregen. Om die reden hebben we besloten om onze Triodos rekening op te zeggen aangezien de kosten voor deze rekening erg hoog zijn. Een nadeel hiervan is dat wij onze donatiemodule niet meer kunnen gebruiken en je moeten vragen om de schenking handmatig over te maken. Wij gebruiken vanaf 1 januari 2021 de volgende bankrekening;

NL41 RABO 036 28 50 321 ten name van T. Brehmer

Belastingdienst Informatie

Om aan de eisen voor een ANBI stichting te voldoen, moeten wij de onderstaande gegevens op onze website plaatsen. Financiƫle openheid is een belangrijke eis en dat is helemaal geen probleem. We zijn er zelfs trots op om onze cijfers te laten zien! Niet omdat we zoveel omzet maken maar omdat we hierdoor kunnen laten zien dat bijna al het geld ten goede van Oeganda komt.

Stichting Joeboentoe, Boskrekel 24, 7423HC, Deventer (Nederland).
Bestuurders: Thijs Brehmer (Voorzitter), Merijn Rutgers (Penningmeester), Esther Cup (Secretaris)
R.S.I.N. 856320675, S.B.I. Code 94993

Help je mee?

Heb je zin om je voor Joeboentoe in te zetten? We kunnen je hulp goed gebruiken! Zelfs als je alleen de Joeboentoe gedachte een plek in je leven geeft.

Deel Ons!

Je helpt ons met een hele simpele handeling; door deze pagina te delen op Facebook/Twitter/LinkedIn en ons te volgen op Instagram & YouTube. Bedankt!


    De velden met een * zijn verplicht. Wij gebruiken je gegevens alleen om een e-mail terug te sturen. Lees hier onze privacyverklaring.

    Contact opnemen

    Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

    Not readable? Change text. captcha txt