Sociale Projecten

De term sociaal verwijst naar de interactie van onder andere mensen met andere mensen en de term project is een, in de tijd en middelen begrensde, activiteit om iets te creƫren. Aldus Wikipedia. Onze projecten zijn echter niet in tijd begrensd, aldus Joeboentoe.

Hoe zien wij een

Sociaal Project?

Wij zijn van mening je een sociaal project alleen moet starten als de kans zeer groot is dat het project na 1 jaar zelfstandig kan opereren. Dit is de uitgangspositie voor alle projecten die wij starten; non-profit maar gericht op winst maken. Het lijkt een vreemde tegenstelling maar deze aanpak is nodig om succesvol te zijn.

Hieronder staan onze sociale projecten en we willen jou om hulp vragen. Wij zijn namelijk op zoek naar mensen die ons met de volgende projecten kunnen helpen. Dit kan financieel zijn, sociaal (door te delen op de sociale media) of door naar Oeganda te komen en ons op locatie te helpen. Jij bepaalt!

Aquaponics Agro

Project

Dit project (gestart in 2020) kan altijd hulp gebruiken op het gebied van aquaponics, permacultuur en biologische landbouw & veeteelt. Het doel van dit sociale project is om enerzijds zoveel mogelijk mensen een stabiel inkomen te geven, anderzijds willen wij samen met JOU en de lokale bevolking er voor zorgen dat de landbouw en veeteelt minder belastend wordt voor het milieu (met een verhoogde opbrengst).

Meer informatie en manieren hoe jij ons kunt helpen?

Plastic Upcycling

Project

Recycling is een mooi concept maar iets wat in Oeganda op het gebied van plastic nauwelijks gedaan wordt. Dit heeft te maken met de enorm lage prijs van plastic en daarnaast worden de mensen er simpelweg niet over voorgelicht. Wij maken van de plastic flessen onder andere draad, plantenbakken, lampenkappen en nog veel meer. Op deze manier krijgt iets waardeloos een nieuwe bestemming, mooi toch?

Meer informatie en manieren hoe jij ons kunt helpen?

Joeboentoe Jobs

Project

Wij zorgen er met dit project voor dat meer mensen een stabiel inkomen hebben. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een lokale NGO opgericht die op een slimme manier mensen aan werk helpt. Dit project is deels coƶperatie, deels financiering en deels gewoon super slim!

Meer informatie en manieren hoe jij ons kunt helpen?

Denk Mee!

Heb je een goed idee voor een sociaal project en wil je dit samen met ons opzetten? Mail ons dan!

Deel Ons!

Je helpt ons met een hele simpele handeling; door deze pagina te delen op Facebook/Twitter/LinkedIn en ons te volgen op Instagram & YouTube. Bedankt!


    De velden met een * zijn verplicht. Wij gebruiken je gegevens alleen om een e-mail terug te sturen. Lees hier onze privacyverklaring.

    Contact opnemen

    Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

    Not readable? Change text. captcha txt