Joeboentoe Jobs

Lokale banen met een eerlijk loon en toekomstperspectief.

Joeboentoe

Jobs

In 2020 hebben wij een Oegandese non-profit stichting opgericht waarmee wij de sociale projecten managen. De stichting heeft tot doel om zoveel mogelijk Oegandezen een eerlijke baan te geven met een goed loon. We hebben een aantal slimme ideeën geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de medewerkers gemotiveerd zijn en blijven.

Hoe doen wij dit? Elke medewerker krijgt een goed basisloon én een jaarlijkse loonsverhoging (dit komt in Oeganda niet of nauwelijks voor). Ten tweede hebben zij elk jaar een stem in hoe 50% van de winst gebruikt gaat worden. Zij mogen alleen of samen met andere medewerkers een voorstel doen en deze wordt tijdens een speciale vergadering gepresenteerd. De besteding van het geld moet aan een aantal eisen voldoen; zo moet het onder andere goed zijn voor het milieu en de gemeenschap positief beïnvloeden. De raad van bestuur toetst de voorstellen alvorens deze gepresenteerd worden. Wij voeren het idee uit dat de meeste stemmen krijgt en de overige 50% wordt gebruikt om nieuwe sociale projecten te starten.

Wat kun jij doen?

De Kosten

Om dit project goed op weg te helpen, willen wij een lokale boekhouder aannemen. Voor de rest zijn de kosten van dit project zeer laag. Onze bestuurder heeft een laptop die gebruikt kan worden en een pand is in eerste instantie niet nodig; de vergaderingen kunnen gewoon plaatsvinden onder een grote boom.

Het jaarloon van een medewerker is € 700,-

Denk jij net als wij dat dit project gaat slagen? Steun ons dan met een kleine donatie!

Covid Update

De wereldwijde maatregelen mbt Covid-19 hebben er voor gezorgd dat wij als stichting het financieel erg moeilijk hebben gekregen. Om die reden hebben we besloten om onze Triodos rekening op te zeggen aangezien de kosten voor deze rekening erg hoog zijn. Een nadeel hiervan is dat wij onze donatiemodule niet meer kunnen gebruiken en je moeten vragen om de schenking handmatig over te maken. Wij gebruiken vanaf 1 januari 2021 de volgende bankrekening;

NL41 RABO 036 28 50 321 ten name van T. Brehmer

Help je mee?

Heb jij ervaring met het opzetten van een goede maar simpele boekhoudstructuur? Kom dan naar Oeganda om ons te helpen dit project van de grond te krijgen!

Deel Ons!

Je helpt ons met een hele simpele handeling; door deze pagina te delen op Facebook/Twitter/LinkedIn en ons te volgen op Instagram & YouTube. Bedankt!


    De velden met een * zijn verplicht. Wij gebruiken je gegevens alleen om een e-mail terug te sturen. Lees hier onze privacyverklaring.

    Contact opnemen

    Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

    Not readable? Change text. captcha txt