Vrijwilligersproject Creative Canvas Uganda

In januari 2016 startte de kunstenaar Carson Buka met dit project dat zich op de ontwikkeling van kinderen. Hij is van mening dat het kunnen uiten van jezelf in een artistieke omgeving de ontwikkeling van kinderen bevordert. Op dit moment worden er ieder weekend en in de vakanties meer dan 50 kinderen opgevangen die zich op allerlei  manieren kunnen vermaken. Ze krijgen onder andere lessen op het gebied van kunst (zoals schilderen en beeldhouwen), beweging, landbouw, drama, seksuele voorlichting en computerkennis.

Hoe kun jij helpen?

Bij dit project zijn ze op zoek naar vrijwilligers die de kinderen op sportief, artistiek of educatief iets bij wil brengen. Juist, dat is heel breed! Ben jij een dramadocent? Sportleraar? Kok? Of ben je een schilder en wil je de kinderen iets bijbrengen over schilderkunst.

Als je al bij een ander project komt helpen, kun je eventueel in de weekenden of de vakanties bij dit project ondersteunen.

Vakanties

Wanneer je fulltime bij dit project wil helpen (niet alleen in het weekend) dan moet je goed opletten dat je in de vakantieperiode komt. De vakanties zijn in begin mei (drie weken), eind augustus (vier weken) en begin december (twee maanden!).

Dit project is uitstekend te combineren met het helpen op andere projecten. Mail met ons over de mogelijkheden.

Meer informatie

Kosten

Je kunt bij dit project al komen helpen voor € 499,- (verblijfsduur 4 weken)! Kijk voor een uitgebreid overzicht van de kosten op de pagina Kosten Vrijwilligerswerk

Werkzaamheden vrijwilligers

Bij Creative Canvas Uganda verwelkomen we alle vrijwilligers die de kinderen in de weekenden en/of vakanties iets wil leren. Mail met ons om te overleggen of en hoe jij kunt komen helpen.

Wij doen ons best om alle informatie over de projecten zo nauwkeurig en volledig mogelijk te verstrekken. Het kan echter voorkomen dat de lokale omstandigheden enigszins afwijken van de informatie zoals hier is omschreven.

Huisvesting

Bij dit project zijn er meerdere accommodatiemogelijkheden, je kunt:

  • bij een gastgezin in de omgeving van het project
  • in het Joeboentoehuis

Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodatiemogelijkheden op de pagina Begeleiding en Accommodatie.

Voorwaarden vrijwilligers
  • De minimumleeftijd is 16 jaar en er is geen maximumleeftijd aan dit project verbonden.
  • Om bij dit project te mogen helpen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen nodig. Klik op deze link voor meer uitleg en klik hier om het aanvraagformulier als PDF te openen.
Fondsenwerving

De projecten waarmee wij werken krijgen een onkostenvergoeding die geen ruimte biedt voor zelfverrijking. Wij doen het op deze manier omdat wij liever zien dat de projecten geholpen worden door middel van verbeteringen aan het project. We kennen helaas teveel projecten waarbij het gedoneerde geld in de zak van een manager is verdwenen.

Op deze pagina op onze Joeboentoe website staat hoe jij het project het beste kunt helpen. Indien je fondsen werft, draagt Joeboentoe zorg voor een verantwoorde besteding van het geld.

Kom jij helpen?

Geef je dan nu op of neem contact met ons op voor meer info!

[masterslider_pb alias=”ms-1″]

Vrijwilligerswerk bij Joeboentoe

Als je voor het eerst vrijwilligerswerk gaat doen, heb je vast veel vragen. Klik op één van de buttons hiernaast om meer te lezen over de onderwerpen. Als je een vraag hebt die op onze website niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. De makkelijkste manier is om via Whatsapp (+316 430 50 911) een vraag te stellen maar je kunt ons natuurlijk ook mailen.

Joeboentoe Logo
Contact opnemen

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt