Wat is Flexibel Vrijwilligerswerk?

We begrijpen dat het erg moeilijk is om je voor te bereiden op vrijwilligerswerk in een arm land als Oeganda. Je springt als het ware in een onbekende wereld. Flexibel vrijwilligerswerk is voor vrijwilligers die liever eerst even een week of twee de tijd willen nemen om het land en de verschillende projecten te leren kennen. Samen met een begeleider inventariseren we de verschillende projecten in en om Masaka. We maken een selectie en samen bezoeken we een aantal projecten om te bekijken bij welk project jij het beste gevoel hebt!

Hoe kun je helpen?

Er zijn in Masaka en omstreken honderden projecten die allemaal jouw hulp kunnen gebruiken. Je kunt een tijd bijspringen op een school of meehelpen met het maken van authentieke barkcloth producten voor een weeskinderen project. Ook zijn er verschillende agrarische projecten waarbij je een handje kunt komen helpen.

Met flexibel vrijwilligerswerk kun je op verschillende projecten meehelpen. Op die manier krijg je een goed beeld van de problemen in een ontwikkelingsland en tegelijk kun je helpen bij projecten waar je een goed gevoel bij hebt.

 • helpen bij de bouw van klaslokalen / waterputten
 • schilderen of opknappen scholen /weeshuizen
 • spelen met kinderen
 • helpen bij een voedselproject of agrarisch project
 • ondersteunen bij vakken op een school
 • helpen op een school voor dove en doofblinde kinderen
 • 1 op 1 hulp bij kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken
 • ondersteunen en adviseren van leraren
 • cursussen / workshops geven
 • hulp bij het bouwen van een nieuwe website / facebookpagina voor projecten
 • helpen in een weeshuis

Waar verblijf je?

Dat is aan jou! Je kunt bij een lokaal gastgezin wonen, in het Joeboentoehuis of in sommige gevallen op het project zelf.

Natuurlijk kun je het ook combineren; bijvoorbeeld eerst een maand in het Joeboentoehuis en vervolgens bij een gastgezin. In overleg is bijna alles mogelijk.

Joeboentoehuis

Bij Flexibel Vrijwilligerswerk is het aan te raden om eerst twee of drie weken in het Joeboentoehuis te verblijven. Op die manier is de overgang minder heftig en kun je met eventuele andere vrijwilligers je ervaringen delen. Je kunt in het Joeboentoehuis kiezen voor een eigen of een gedeelde slaapkamer.

Meer informatie vind je op de pagina Accommodatie.

Flexibel bij locals

Het is ook best spannend om zonder een familie te kennen zo maar twee of drie maanden bij ze te gaan wonen. Met ons lokale team ga je bij drie families op bezoek voordat je een beslissing maakt. Blijf je toch liever in het Joeboentoehuis? Geen probleem (zolang er ruimte voor je is).

Een leuke bijkomstigheid is dat je de familie helpt; ze ontvangen namelijk een ruime financiële vergoeding.

Op het project

Bij sommige projecten is het mogelijk om op (of in de buurt) van het project te verblijven. Het voordeel hiervan voor jou is natuurlijk de Oeganda ervaring. Daarnaast betalen we een ruime onkostenvergoeding aan het project, zo help je het project dubbel.

In sommige gevallen is het in verband met de afstand alleen mogelijk om bij een gastgezin of op het project te overnachten. Of dit het geval is wordt bij elk project aangegeven.

Meer informatie

Kosten

Je kunt al Flexibel Vrijwilligerswerk doen voor € 699,- (verblijfsduur 4 weken)! Dit is inclusief twee weken Joeboentoehuis en de kosten voor de extra begeleiding. Kijk voor een uitgebreide uitleg over de kosten op deze pagina.

Huisvesting

In het Joeboentoehuis, bij een lokaal gastgezin of op het project?

Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodatiemogelijkheden op de pagina Begeleiding en Accommodatie.

Voorwaarden vrijwilligers
 • De minimumleeftijd is 16 jaar en er is geen maximumleeftijd aan dit project verbonden.

Kom jij helpen?

Geef je dan nu op of neem contact met ons op voor meer info!

[masterslider_pb alias=”ms-1-1″]

Vrijwilligerswerk bij Joeboentoe

Als je voor het eerst vrijwilligerswerk gaat doen, heb je vast veel vragen. Klik op één van de buttons hiernaast om meer te lezen over de onderwerpen. Als je een vraag hebt die op onze website niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. De makkelijkste manier is om via Whatsapp (+316 430 50 911) een vraag te stellen maar je kunt ons natuurlijk ook mailen.

Joeboentoe Logo
Contact opnemen

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt