Food For Thought

Hoe kun je als kind goed nadenken als je een lege maag hebt? Het Food For Thought project verbouwt voedsel en helpt hiermee diverse projecten die zich richten op de meest kwetsbare doelgroep; straatkinderen en weeskinderen. Vaak is er niet genoeg geld aanwezig om de kinderen voldoende eten te geven. Ook wordt er zeer eenzijdige voeding gegeven waarin zeer weinig voedingsstoffen zitten en hierdoor ontstaan allerlei problemen. Het Food For Thought project zet zich in om deze problemen te verhelpen.

Hulp aan andere projecten

Er zijn erg veel projecten in Masaka en omgeving die onze hulp goed kunnen gebruiken. Het Food For Thought project helpt een paar dagen in de week bij een aantal projecten die aangesloten zijn bij Joeboentoe. Zo ga je als vrijwilliger helpen bij een project dat onder andere traditionele kleden maakt van barkcloth, een project dat hulp en scholing biedt aan jonge vrouwen in de gevangenis, een project dat zich richt op straatkinderen en nog veel andere projecten.

Nieuwe technieken

In Oeganda wordt het land veelal op ouderwetse manier bewerkt. Dit komt door een gebrek aan geld maar ook omdat de kennis er simpelweg niet is. Zo zijn er een aantal simpele en goedkope technieken die de opbrengst enorm kunnen verbeteren. Een voorbeeld is het gebruik van biochar, een techniek die nu  door sommige boeren toegepast wordt en die zorgt voor betere landbouwgrond.

Hoe kun jij helpen?

Ben jij niet bang om je handen vuil te maken? Lijkt het je leuk om bij een veelvoud aan projecten te helpen? Je werkzaamheden zijn divers; van het helpen op het land tot koken voor kinderen, van het bouwen van een waterput tot het maken van traditionele kleding. Ook ga je een paar dagen helpen bij het plastic recycling project waar je onder andere allerlei leuke dingen gaat maken van plastic flessen.

Als je je handen liever niet vuil maakt maar het wel met ons eens bent dat goede voeding belangrijk is voor opgroeiende kinderen, help ons dan met een donatie voor het project. Bij Joeboentoe komt 100 % van je donatie bij het project terecht!

Kenniscentrum

Wij willen het Food For Thought project helpen om een kenniscentrum te worden voor lokale boeren. Een plek waar zij met hun eigen ogen kunnen zien welk effect nieuwe (of oude) technieken hebben op de kwaliteit van hun grond en de opbrengst.

Wij doen hierbij de oproep aan mensen die ervaring hebben met technieken zoals permacultuur, Hügelkultur of andere technieken die met een lichte inspanning een groot effect kunnen hebben. Heb jij ervaring met één van deze technieken? Kom dan helpen zodat wij deze kennis kunnen delen!

Meer informatie

Kosten

Je kunt bij dit project al komen helpen voor € 499,- (verblijfsduur 4 weken)! Kijk voor een uitgebreid overzicht van de kosten op de pagina Kosten Vrijwilligerswerk

Werkzaamheden vrijwilligers

Je werkzaamheden bij dit project zijn heel erg divers. Je helpt bij het verbouwen van het voedsel en de verzorging van de dieren. Daarnaast ga je met het project naar een aantal andere projecten om te helpen en afhankelijk van de periode waarin je komt, zul je allerlei werkzaamheden uitvoeren.

Wij doen ons best om alle informatie over de projecten zo nauwkeurig en volledig mogelijk te verstrekken. Het kan echter voorkomen dat de lokale omstandigheden enigszins afwijken van de informatie zoals hier is omschreven.

Huisvesting

Bij dit project zijn er meerdere accommodatiemogelijkheden, je kunt:

  • op het project zelf
  • bij een gastgezin in de omgeving van het project
  • in het Joeboentoehuis

Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodatiemogelijkheden op de pagina Begeleiding en Accommodatie.

Voorwaarden vrijwilligers
  • De minimumleeftijd is 16 jaar en er is geen maximumleeftijd aan dit project verbonden.
Fondsenwerving

De projecten waarmee wij werken krijgen een onkostenvergoeding die geen ruimte biedt voor zelfverrijking. Wij doen het op deze manier omdat wij liever zien dat de projecten geholpen worden door middel van verbeteringen aan het project. We kennen helaas teveel projecten waarbij het gedoneerde geld in de zak van een manager is verdwenen.

Op deze pagina op onze Joeboentoe website staat hoe jij het project het beste kunt helpen. Indien je fondsen werft, draagt Joeboentoe zorg voor een verantwoorde besteding van het geld.

Kom jij helpen?

Geef je dan nu op of neem contact met ons op voor meer info!

[masterslider_pb alias=”ms-1-1-1-1-1-1-1″]

Vrijwilligerswerk bij Joeboentoe

Als je voor het eerst vrijwilligerswerk gaat doen, heb je vast veel vragen. Klik op één van de buttons hiernaast om meer te lezen over de onderwerpen. Als je een vraag hebt die op onze website niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. De makkelijkste manier is om via Whatsapp (+316 430 50 911) een vraag te stellen maar je kunt ons natuurlijk ook mailen.

Joeboentoe Logo
Contact opnemen

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt