Vrijwilligersproject Saint Bruno

Saint Bruno dankt haar naam aan Bruno Sserunkuuma, één van de in totaal 45 martelaren die tussen 1885 en 1887 vermoord zijn. In die tijd was het christendom iets nieuws in Oeganda en het werd door de koning (Kabaka) van Buganda gezien als afgoderij. In 1894 werd het land een Engelse kolonie en langzaam maar zeker werd christendom de belangrijkste religie in het land.

De school wordt gerund door de parochie van onze partner, Father James. Er is een kleuterschool, een basisschool en een middelbare school die gebouwd zijn naast de recent gebouwde kerk. Het is gelegen in de rustige buurt Ssaza, net iets uit het centrum van Masaka.

Wat kun je doen?

Bij Saint Bruno zijn er verschillende dingen die je kunt doen aangezien er drie verschillende scholen zijn. Bij elke school ondersteun je het personeel en afhankelijk van jouw kennis en ervaring bekijken we hoe je het beste kunt helpen. Heb je bijvoorbeeld al erg veel ervaring op het onderwijsvlak en vind je het leuk om leraren nieuwe technieken te leren? Of wil je na de lesuren een cursus geven over ICT of het gebruik van een computer? Dit kan allemaal in overleg georganiseerd worden.

De kleuterschool

Kom je helpen op de kleuterschool dan zal je dag voornamelijk bestaan uit het spelen, knutselen en tekenen met de kinderen. Daarnaast help je met de verzorging en bijvoorbeeld de bereiding van de lunch.

De basisschool en middelbare school

Bij de basisschool en middelbare school ben je een onderwijsassistent. Dit houdt in dat je de leraar helpt bij zijn lessen, huiswerk nakijkt en kinderen die wat meer moeite met de stof hebben helpt. Afhankelijk van je wensen kun je een vaste klas helpen of bij meerdere klassen en/of vakken.

Bij meerdere scholen helpen

Het is ook mogelijk om af te wisselen tussen verschillende scholen. Op die manier kun je zelf bekijken waar je je het meeste thuis voelt.

Meer informatie

Kosten

Je kunt bij dit project al komen helpen voor € 499,- (verblijfsduur 4 weken)! Kijk voor een uitgebreid overzicht van de kosten op de pagina Kosten Vrijwilligerswerk

Werkzaamheden vrijwilligers

Bij Saint Bruno kun je op de volgende gebieden werkzaam zijn:

  • assisteren bij de kleuterschool
  • assisteren bij lessen op de basisschool
  • assisteren bij lessen op de middelbare school
  • zelfstandig een les geven over een onderwerp dat jij goed beheerst. Overleg met ons over de mogelijkheden

Wij doen ons best om alle informatie over de projecten zo nauwkeurig en volledig mogelijk te verstrekken. Het kan echter voorkomen dat de lokale omstandigheden enigszins afwijken van de informatie zoals hier is omschreven.

Huisvesting

Bij dit project zijn er meerdere accommodatiemogelijkheden, je kunt:

  • bij een gastgezin in de omgeving van het project
  • in het Joeboentoehuis

Bij Saint Bruno is er nog een hele speciale accommodatie mogelijk. Je kunt namelijk bij de drie priesters die het project runnen in een huis wonen. Je krijgt dan een ruime kamer met een wc en douche en je deelt alle maaltijden met de priesters. Overleg met ons of dit voor jou mogelijk is!

Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodatiemogelijkheden op de pagina Begeleiding en Accommodatie.

Voorwaarden vrijwilligers
  • De minimumleeftijd is 16 jaar en er is geen maximumleeftijd aan dit project verbonden.
  • Om bij dit project te mogen helpen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen nodig. Klik op deze link voor meer uitleg en klik hier om het aanvraagformulier als PDF te openen.
Fondsenwerving

De projecten waarmee wij werken krijgen een onkostenvergoeding die geen ruimte biedt voor zelfverrijking. Wij doen het op deze manier omdat wij liever zien dat de projecten geholpen worden door middel van verbeteringen aan het project. We kennen helaas teveel projecten waarbij het gedoneerde geld in de zak van een manager is verdwenen.

Op deze pagina op onze Joeboentoe website staat hoe jij het project het beste kunt helpen. Indien je fondsen werft, draagt Joeboentoe zorg voor een verantwoorde besteding van het geld.

Kom jij helpen?

Geef je dan nu op of neem contact met ons op voor meer info!

[masterslider_pb alias=”ms-1-2″]

Vrijwilligerswerk bij Joeboentoe

Als je voor het eerst vrijwilligerswerk gaat doen, heb je vast veel vragen. Klik op één van de buttons hiernaast om meer te lezen over de onderwerpen. Als je een vraag hebt die op onze website niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. De makkelijkste manier is om via Whatsapp (+316 430 50 911) een vraag te stellen maar je kunt ons natuurlijk ook mailen.

Joeboentoe Logo
Contact opnemen

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt