Saint Francis Revival Home

In een wat meer afgelegen gebied, middenin de prachtige natuur, vind je het weeshuis dat gerund wordt door nonnen van Villa Maria. De naam Revival Home kun je vertalen als herstel huis of opleving huis. Het project is bewust op een wat meer afgelegen locatie gebouwd; de kinderen kunnen op die manier het best herstellen van hetgeen ze hebben meegemaakt.

Het project probeert de kinderen zo snel mogelijk terug te plaatsen in hun eigen familie of indien dit niet mogelijk is, in een pleeggezin. Om dit voor elkaar te krijgen ligt er veel focus op de reden waarom er niet meer voor de kinderen gezorgd kan worden. Vaak is deze reden van financiële aard en door middel van begeleiding en gesprekken wordt getracht de financiële situatie dusdanig te verbeteren dat het kind weer thuis kan wonen. Gemiddeld zijn er tussen de 20 en 30 kinderen (van een paar maanden oud tot ongeveer vijf jaar) en aangezien er vanuit de overheid geen geld beschikbaar gesteld wordt, is er altijd behoefte aan extra personeel.

Hoe kun jij helpen?

Er zijn erg veel vlakken waarop je kunt helpen; van het spelen met de kinderen tot simpele lessen Engels tot hulp bij het verbeteren van de omstandigheden bij de families. Het project zo goed als zelfvoorzienend door een grote moestuin en het fokken van verschillende dieren. Naast helpen bij het koken wordt er van je verwacht dat je meehelpt met alle voorkomende werkzaamheden.

Verantwoord helpen

Er wordt veel geschreven over de effecten van vrijwilligerswerk bij weeshuizen in ontwikkelingslanden. Om die reden hebben wij op deze pagina meer informatie over het helpen bij weeshuizen, de effecten hiervan en hoe wij ons best doen om deze effecten positief te laten zijn.

Medische post

Sinds kort is er op het project gestart met een medische post voor de omgeving van het project. De directe reden voor de bouw van de medische post was de tragische dood van een jonge vrouw. Tijdens de bevalling van een tweeling trad er een complicatie op. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is ongeveer een half uur rijden en aangezien er in dit gebied geen ziekenauto’s rijden, moest de vrouw met een boda (motortaxi) naar het ziekenhuis vervoerd worden en ze heeft dit niet overleefd.

Het revival home wil dit voorkomen en zoekt gekwalificeerde vrijwilligers die het (kleine) medische team kan ondersteunen. Daarnaast hebben ze moeite om alles te financieren en ze kunnen alle hulp hierbij gebruiken. Op deze pagina kun je het project financieel ondersteunen.

Meer informatie

Kosten

Je kunt bij dit project al komen helpen voor € 499,- (verblijfsduur 4 weken)! Let op; aangezien je komt helpen bij een weeshuis geldt er een minimale verblijfsperiode van 8 weken. Kijk voor een uitgebreid overzicht van de kosten op de pagina Kosten Vrijwilligerswerk

Werkzaamheden vrijwilligers

De werkzaamheden bij Villa Maria zijn zeer divers en afhankelijk van het onderdeel waar je wilt ondersteunen. Op het project kun je ondersteunen bij het revival home en/of de medische post. Daarnaast kun je bij de volgende activiteiten ondersteunen;

  • outreaches waarbij arme gezinnen of ouderen in de omgeving worden geholpen
  • ondersteuning van de familie van de kinderen of een potentieel pleeggezin
  • meehelpen in de moestuin en de verzorging van de dieren
  • meehelpen bij het bouwen of onderhouden van de gebouwen
  • verzorgen van de maaltijden en de wekelijkse inkopen in Masaka

Wij doen ons best om alle informatie over de projecten zo nauwkeurig en volledig mogelijk te verstrekken. Het kan echter voorkomen dat de lokale omstandigheden enigszins afwijken van de informatie zoals hier is omschreven.

Wij doen ons best om alle informatie over de projecten zo nauwkeurig en volledig mogelijk te verstrekken. Het kan echter voorkomen dat de lokale omstandigheden enigszins afwijken van de informatie zoals hier is omschreven.

Huisvesting

Bij dit project zijn er meerdere accommodatiemogelijkheden;

  • bij een gastgezin in de omgeving van het project
  • in een nette (gedeelde) kamer op het project zelf

Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodatiemogelijkheden op de pagina Begeleiding en Accommodatie.

Voorwaarden vrijwilligers
  • De minimumleeftijd is 16 jaar en er is geen maximumleeftijd aan dit project verbonden.
  • Om bij dit project te mogen helpen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen nodig. Klik op deze link voor meer uitleg en klik hier om het aanvraagformulier als PDF te openen.
  • Indien je bij de medische post wil ondersteunen, hebben wij een kopie van je diploma nodig.
Fondsenwerving

De projecten waarmee wij werken krijgen een onkostenvergoeding die geen ruimte biedt voor zelfverrijking. Wij doen het op deze manier omdat wij liever zien dat de projecten geholpen worden door middel van verbeteringen aan het project. We kennen helaas teveel projecten waarbij het gedoneerde geld in de zak van een manager is verdwenen.

Op deze pagina op onze Joeboentoe website staat hoe jij het project het beste kunt helpen. Indien je fondsen werft, draagt Joeboentoe zorg voor een verantwoorde besteding van het geld.

Kom jij helpen?

Geef je dan nu op of neem contact met ons op voor meer info!

[masterslider_pb alias=”ms-1-1-1-1-1-1″]

Vrijwilligerswerk bij Joeboentoe

Als je voor het eerst vrijwilligerswerk gaat doen, heb je vast veel vragen. Klik op één van de buttons hiernaast om meer te lezen over de onderwerpen. Als je een vraag hebt die op onze website niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. De makkelijkste manier is om via Whatsapp (+316 430 50 911) een vraag te stellen maar je kunt ons natuurlijk ook mailen.

Joeboentoe Logo
Contact opnemen

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt