Vrijwilligersproject Youth With A Vision

Youth With A Vision is een project dat is opgericht door John Mugabi. Hij zag in dat het van groot belang is dat weeskinderen opgroeien in een liefdevolle omgeving, iets dat nog wel eens mist in weeshuizen. Om die reden werkt YWAV met pleeggezinnen waar ze de kinderen opvangen. Op dit moment zijn er drie pleeggezinnen waar de kinderen in een relatief normale gezinssituatie opgevoed worden. Het project is continue op zoek naar geschikte pleeggezinnen om op die manier weeskinderen een betere toekomst te kunnen geven. De meeste kinderen zijn jonger dan drie jaar.

Wat ga je doen?

Helpen bij een pleeggezin houdt in dat je de kinderen helpt met hun huiswerk, met ze sport, spelletjes doet, liedjes leert, knutselt en nog veel meer. Een belangrijk aspect bij de oudere kinderen is sociale vorming. Vaak hebben de oudere kinderen problemen met hun zelfvertrouwen en gesprekken met jou als westerse vrijwilliger kunnen een erg groot positief effect hebben.

Voorlichting geven

Wanneer je bij dit project komt helpen, ga je ook met medewerkers mee om voorlichting te geven in scholen, buurthuizen en achterstandswijken. De onderwerpen die besproken worden zijn onder andere HIV en Aids, het belang van goede hygiëne, gezinsplanning en voedselvoorziening.

Cursussen in het buurthuis

Het project mag gebruik maken van een groot buurthuis waar veel cursussen worden gegeven. Lijkt dit jou wat? Geef dit dan aan bij de inschrijving. In principe staan ze open voor elk onderwerp maar er is speciaal vraag naar basis computerkennis (veel mensen hebben nog nooit met een computer gewerkt) en webdesign. Ook praktische kennis zoals kooklessen of een cursus meubelmaken is zeer waardevol.

Helpen bij YWAV projecten

Er zijn een aantal aangesloten projecten waarbij je kunt helpen. Zo is er een project waar kleding maken van een soort boomschors, een project dat accessoires en wenskaarten maakt van banana fiber en er is een kinderkoor en een toneelvereniging. Samen met John en zijn team ga je bij deze projecten langs om ze te ondersteunen.

Meer informatie

Kosten

Je kunt bij dit project al komen helpen voor € 499,- (verblijfsduur 4 weken)! Let op; indien je met de weeskinderen wilt werken, geldt er een minimale verblijfsduur van 8 weken. Kijk voor een uitgebreid overzicht van de kosten op de pagina Kosten Vrijwilligerswerk

Werkzaamheden vrijwilligers

Bij YWAV ligt de focus op het helpen bij één of meerdere pleeggezinnen. Daarnaast help je het team bij outreaches en voorlichting in Masaka en omstreken.

Afhankelijk van het seizoen en je expertise zijn er een aantal werkzaamheden waarbij het project je hulp goed kan gebruiken:

 • helpen bij de bouw van klaslokalen / waterputten etc.
 • ondersteunen bij vakken op de kleuter- en basisschool die bij het project zijn aangesloten
 • 1 op 1 hulp bij kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken
 • ondersteunen en adviseren van de leraren op deze school
 • cursussen / workshops geven in het buurthuis
 • hulp bij het bouwen van een nieuwe website voor Youth With A Vision
 • hulp bij het maken van flyers en posters voor het project

Wij doen ons best om alle informatie over de projecten zo nauwkeurig en volledig mogelijk te verstrekken. Het kan echter voorkomen dat de lokale omstandigheden enigszins afwijken van de informatie zoals hier is omschreven.

Huisvesting

Bij dit project zijn er meerdere accommodatiemogelijkheden, je kunt:

 • op het project zelf overnachten in een huis op het terrein van Youth With A Vision. Dit huis deel je met andere vrijwilligers die helpen bij bij het project
 • bij een gastgezin in de omgeving van het project
 • in het Joeboentoehuis

Kijk voor meer informatie over de verschillende accommodatiemogelijkheden op de pagina Begeleiding en Accommodatie.

Voorwaarden vrijwilligers
 • De minimumleeftijd is 16 jaar en er is geen maximumleeftijd aan dit project verbonden.
 • Om bij dit project te mogen helpen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen nodig. Klik op deze link voor meer uitleg en klik hier om het aanvraagformulier als PDF te openen.
Fondsenwerving

De projecten waarmee wij werken krijgen een onkostenvergoeding die geen ruimte biedt voor zelfverrijking. Wij doen het op deze manier omdat wij liever zien dat de projecten geholpen worden door middel van verbeteringen aan het project. We kennen helaas teveel projecten waarbij het gedoneerde geld in de zak van een manager is verdwenen.

Op deze pagina op onze Joeboentoe website staat hoe jij het project het beste kunt helpen. Indien je fondsen werft, draagt Joeboentoe zorg voor een verantwoorde besteding van het geld.

Kom jij helpen?

Geef je dan nu op of neem contact met ons op voor meer info!

[masterslider_pb alias=”ms-1-1-1″]

Vrijwilligerswerk bij Joeboentoe

Als je voor het eerst vrijwilligerswerk gaat doen, heb je vast veel vragen. Klik op één van de buttons hiernaast om meer te lezen over de onderwerpen. Als je een vraag hebt die op onze website niet beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. De makkelijkste manier is om via Whatsapp (+316 430 50 911) een vraag te stellen maar je kunt ons natuurlijk ook mailen.

Joeboentoe Logo
Contact opnemen

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt