Covid-19 in Oeganda

Coronavirussen zorgen over het algemeen voor klachten aan de longen en luchtwegen. SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), MERS (Middle East Respiratory Syndrome) en COVID-19 zijn voorbeelden van coronavirussen.

Lockdown

Oeganda

Stel je eens voor dat je al erg arm bent en nauwelijks in je levensonderhoud kunt voorzien. Medicijnen tegen malaria of diarree kun je soms niet eens betalen en het schoolgeld voor je kinderen is elk kwartaal weer een groot probleem. Je gezin komt rond van de 25 dollar die je maandelijks verdient en de kleine moestuin om je huis zorgt er voor dat je gezin in ieder geval niet verhongert.

En toen kwam de lockdown; op 31 maart 2020 ging het land op slot. Personenvervoer is verboden, de meeste bedrijven zijn gesloten, scholen zijn dicht en mensen moeten in hun huis blijven. Oeganda heeft geen sociaal vangnet en het overgrote gedeelte van de bevolking verdient net genoeg om niet te verhongeren en kan niet sparen. De problemen die hierdoor zijn ontstaan zijn bijna niet te overzien.

Er is een kleine middenklasse in Oeganda en die wordt ook zwaar getroffen maar onze aandacht gaat uit naar de enorme groep arme mensen (bijna 90% van de bevolking). Voor deze groep is een levensbedreigende situatie ontstaan en deze zal de komende tijd alleen maar erger worden.

En nu?

Oude Aanpak

Het heeft in onze ogen geen zin om geld te geven lenen. De overheid is zo corrupt dat het geld grotendeels in de zakken van de president, parlementsleden en lokale politici verdwijnt en daarnaast zorgt de lening voor een hogere rentelast die de burger uiteindelijk betaald. Ook het verschepen van eten heeft weinig zin aangezien dit ook grotendeels op de verkeerde plekken terecht komt en daarnaast; het land kan zonder problemen genoeg voedsel produceren om iedereen te voeden.

Onze Aanpak!

Wij denken dat je mensen weer aan het help moet helpen (bijvoorbeeld bij één van onze sociale projecten). Kom met Joeboentoe als vrijwilliger een project ondersteunen zodat een gastgezin extra inkomsten krijgt. Zodra het weer kan, kom dan dit schitterende land verkennen! Je kunt heel veel doen en ja, dit is nu meer dan ooit nodig. Het leed dat deze crisis veroorzaakt is ongekend; help Joeboentoe Oeganda te helpen.

Wat kun JIJ doen?

Steun Joeboentoe met een kleine donatie (project: algemeen) zodat wij kunnen meer mensen kunnen helpen, groeien en uitbreiden naar andere gebieden of landen. Deel deze pagina met je familie en vrienden en vertel ze over onze aanpak! Kom naar Oeganda en ondersteun de lokale economie door te helpen. Ondersteun een sociaal project zodat er meer mensen een baan krijgen.

Covid Update

De wereldwijde maatregelen mbt Covid-19 hebben er voor gezorgd dat wij als stichting het financieel erg moeilijk hebben gekregen. Om die reden hebben we besloten om onze Triodos rekening op te zeggen aangezien de kosten voor deze rekening erg hoog zijn. Een nadeel hiervan is dat wij onze donatiemodule niet meer kunnen gebruiken en je moeten vragen om de schenking handmatig over te maken. Wij gebruiken vanaf 1 januari 2021 de volgende bankrekening;

NL41 RABO 036 28 50 321 ten name van T. Brehmer

Help je mee?

Kom je helpen of wil je op een andere manier met ons samenwerken? Laat het ons weten!

Deel Ons!

Je helpt ons met een hele simpele handeling; door deze pagina te delen op Facebook/Twitter/LinkedIn en ons te volgen op Instagram & YouTube. Bedankt!


    De velden met een * zijn verplicht. Wij gebruiken je gegevens alleen om een e-mail terug te sturen. Lees hier onze privacyverklaring.

    Contact opnemen

    Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

    Not readable? Change text. captcha txt