Visum Oeganda

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Op deze manier kan dat land controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Het woord “visum” komt van het Latijnse charta visa, “een document dat bekeken is”.

Visum

Oeganda

Bereid je goed voor! Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en betalen van je visum (max. 90 dagen), vliegtickets en verzekeringen voor je verblijf in Oeganda. Let op dat je pas je vliegticket boekt en het visum aanvraagt nadat je van ons de definitieve bevestiging hebt gekregen over je verblijf.

Je kunt het visum a $ 50,- alleen met een creditcard betalen. Zorg ervoor dat je tijdens de aanvraag het vliegticket bij de hand hebt. Tijdens de aanvraag verzoeken ze je de volgende documenten te uploaden dus zorg dat je die van tevoren hebt gescand (als PDF, JPEG, PNG of BMP met een maximum grootte van 250 KB):

 • een scan van je paspoort (de pagina met je foto)
 • een paspoortfoto
 • vaccinatiecertificaat gele koorts

De laatste info vind je op de website van de Oegandese Overheid.

Online Aanvraag

Om de aanvraag van het visum te starten ga je naar de website van het Ministry of Internal Affairs.

Na de aanvraag duurt het ongeveer 5 dagen voordat je een digitale versie van het visum in je mailbox krijgt. Dat is mits je alle benodigde gegevens hebt geüpload en er aan de Oegandese zijde niets fout gaat.

Zorg er voor dat je alle documenten klaar hebt staan in een mapje op je computer. Start de aanvraag door op de link te klikken, accepteer de voorwaarden en kies;

 • Visa or permit type: Visa
 • Category: Uganda Ordinary/Tourist Visa
 • Subcategory: Single Entry

Het Adres

Naar alle waarschijnlijkheid breng je de eerste nacht door in Entebbe. Je mag het volgende adres invullen;

Green Valley Guesthouse
John Babiha Road 15
Entebbe

Als dit niet het geval is, zullen wij je het adres doorgeven dat je mag invullen bij het aanvragen van je visum.

Langer Blijven?

Wil je langer dan 90 dagen blijven? Dat kan; je kunt je visum in principe twee keer kosteloos verlengen met 90 dagen. In totaal kun je dus 270 dagen in Oeganda blijven. We zeggen in principe; officieel moet het mogelijk zijn om twee keer te verlengen maar onze ervaring leert ons dat de regels vaak anders geïnterpreteerd worden door degene die moet stempelen. Vaak moet er een biljet van 50.000 UGX (€ 12,50) in het paspoort geschoven worden. Voor de kosten van de inkt, zeg maar..

Toeristenvisum?

Ja!

Je bent een toerist! Je komt naar Oeganda om het mooie land te bewonderen, je gastgezin te ontmoeten en van de natuur te genieten. Dat je daarnaast een handje meehelpt, dat hoeven ze bij je aanvraag of binnenkomst niet te weten. De reden is namelijk alsvolgt; ze zien je als toerist omdat je geen vacature komt vervullen. Hiermee bedoelen ze een betaalde functie aangezien Oegandese vrijwilligers betaald worden voor hun vrijwilligerswerk. Juist, erg logisch allemaal. Wat ze met deze regeling willen voorkomen is Westerse mensen die Oegandese banen inpikken.

Om veel moeilijke gesprekken bij de douane te voorkomen; vermijd het woord ‘volunteer’ en ‘social project’. Praat daarentegen over nationale parken, de vriendelijke cultuur en de schitterende natuur!

Belangrijk..

Het systeem werkt niet altijd foutloos. Indien er iets fout gaat en je het visum niet digitaal toegezonden krijgt, neem dan een biljet van 50 dollar mee die na 2006 is geprint. Hiermee kun je dan alsnog je visum op het vliegveld aanschaffen. Een biljet van 50 dollar kun je bij je bank bestellen. En mocht je het niet nodig hebben; je kunt het biljet makkelijk in Oeganda wisselen voor Oegandese Shilling.

 

Disclaimer

Deze informatie is actueel per juni 2020. Aan deze info kunnen geen rechten ontleend worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van de meest actuele visum informatie. 

Is alles duidelijk?

Social Help


  De velden met een * zijn verplicht. Wij gebruiken je gegevens alleen om een e-mail terug te sturen. Lees hier onze privacyverklaring.

  Contact opnemen

  Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag!

  Not readable? Change text. captcha txt